top of page

L&Z PRAKTIJK

Bij Lez ben je welkom, groot en klein. Ik begrijp hoe belangrijk communicatie en zang zijn in het dagelijks leven, en ik wil mijn cliënten graag helpen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren. Ook wanneer je geen medische indicatie hebt, maar gewoon nieuwsgierig bent naar de taalontwikkeling van je kind, ben je welkom.

 

Bij Lez geloof ik in een persoonlijke aanpak. Ik wil graag de persoon achter de patiënt leren kennen, zodat ik mijn diensten op maat kan aanbieden. En ik kan me voorstellen dat jij ook benieuwd bent met wie je gaat samenwerken en of je in goede handen bent.

Speech Therapy
Playing with Play Dough
Speaking Practice
Wooden Alphabet Letters
Speech Therapist
Learning the ABCs
Medical Consultation
Playing with Letters
Speech Therapy Session

L&Z

Even kennismaken. Mijn naam is Crystel, logopediste, zangdocente en oprichter van L&Z.

01

Het begin

In 2012 ben ik begonnen met LeZ in Amsterdam. Ik wist altijd al dat ik mijn eigen praktijk wilde hebben. Ik had een fantastische plek op de Spuistraat in Amsterdam gemanifesteerd. Het liep goed. Een paar jaar later had ik nog een praktijk in de Bijlmer en werkte Marieke een lange tijd voor mij in loondienst. Daarna heb ik ook een tijdje in de revalidatie gewerkt bij Revanu.

03

Een duizendpoot

Toch nam ik even een break van de logopedie. Ik werkte steeds meer als coach om mensen echt een stem te geven. Ik gaf trainingen aan bedrijven, gaf stemlessen aan de naschoolse opvang van het Amsterdams Lyceum. Maar op een gegeven moment werd ik gevraagd om als vertaler te werken en mocht ik de hele wereld rondreizen. Ik werd elk weekend ergens anders heen gevlogen. Die kans kon ik niet aan me voorbij laten gaan.

02

Studie

Terwijl ik mijn eigen praktijk had studeerde ik ook als zangdocent in Kopenhagen aan de Complete Vocal Institute. Ik volgde cursussen in bindweefsel, OMFT en coaching en werkte zelf als docent Logopedie bij de NCOI. Daarnaast vond ik het heerlijk om stagiaires te begeleiden. 

04

Moeder & Logopedist

Toen kwam corona, kreeg ik een vriend en raakte ik zwanger. Dat veranderde de boel weer. Zoveel reizen zat er niet meer in en ik genoot (en geniet) heerlijk van moeder zijn. Het is waanzinnig om te zien hoe mijn zoontje groeit en hoe zijn taal zich ontwikkeld. Mijn liefde voor de logopedie werd weer aangewakkerd en vanuit deze liefde werd het tijd om weer de logopedie op te pakken. 

Locatie

Je kunt ons vinden op de eerste verdieping in het verzamelgebouw aan de Stephensonstraat 7 in Haarlem. Bij aankomst graag aanbellen bij Barsbabes. Vervolgens loop je de trap op en vind je links en nog eens links de wachtruimte. Neem daar plaats. Mijn ruimte vind je als je de trap op loopt rechts aan het einde van de lange gang. 

Parkeren is gratis in de omgeving. Moet je even wachten als ouder? Het is mogelijk om boodschappen te doen bij de Vomar. Zorg wel dat je op tijd terug bent voor het einde van de behandeling. Daarnaast vind je in het gebouw ook Frankie's Local. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie.

Openingstijden

Maandag & Donderdag

8:30 – 12:30

Vrijdag

9:30 am – 17:00

bottom of page