top of page

Krachtige presentaties: tips voor het verbeteren van je presentatievaardigheden en zelfvertrouwen

Bijgewerkt op: 25 sep.

Je hebt waarschijnlijk de standaard tips voorbij zien als het gaat om zelfverzekerd presenteren. Alleen heeft het nog niet geholpen. Hoe ga je nou van zenuwachtig naar zelfverzekerd? In deze blog deel ik tips met je, die je vast nog niet (allemaal) kent. Want zelfverzekerd presenteren gaat verder dan alleen maar diep ademhalen en oogcontact maken met je publiek. Met deze praktische tips en tools leer je hoe je echt zelfverzekerd kunt zijn tijdens je presentaties.


Als logopedist met jarenlange ervaring in het trainen van de stem en het verbeteren van de lichaamstaal, weet ik hoe belangrijk het is om presentatietechnieken te beheersen. In onze communicatie-gedreven wereld kan het verschil maken tussen een saaie, oninteressante presentatie en een boeiende, inspirerende presentatie. Of je nu een professionele spreker bent, of gewoon een presentatie moet geven op school of op het werk, het beheersen van presentatietechnieken is cruciaal.


De kracht van de stem en lichaamstaal


Een cruciaal onderdeel van een succesvolle presentatie is je stem. Wist je dat onderzoek aantoont dat de stem maar liefst 38% van onze communicatie omvat? Een krachtige en duidelijke stem kan de aandacht van het publiek vasthouden en ervoor zorgen dat zij zich focussen op de boodschap die je wilt overbrengen. Een logopedist kan je helpen bij het trainen en versterken van je stem, zodat je met zelfvertrouwen kunt spreken en je boodschap effectief kunt overbrengen.


Naast je stem is lichaamstaal een ander belangrijk aspect van een effectieve presentatie. Maar liefst 55% van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal. Lichaamstaal omvat alles wat je doet met je lichaam tijdens het spreken, van je houding tot je gebaren. Goede lichaamstaal kan je helpen om je boodschap krachtiger over te brengen en je publiek betrokken te houden bij wat je zegt. Hoe? Dat kan je in deze blog lezen.


Dit betekent dat woorden slechts 7% van onze communicatie uitmaken.


Access Bars: De holistische therapie voor zelfvertrouwen en ontspanning


Maar wat is de rol van Access Bars in dit alles? Access Bars is een holistische therapie die zich richt op het opruimen van beperkende overtuigingen en emoties die ons belemmeren in ons dagelijks leven. Door het stimuleren van bepaalde punten op het hoofd tijdens een Access Bars-sessie, kan het helpen om de energieën in ons lichaam te laten stromen en blokkades op te heffen. Dit kan ons helpen om meer ontspannen en zelfverzekerd te zijn tijdens het spreken in het openbaar.


De combinatie van presentatietechnieken en Access Bars


Hoe kan Access Bars specifiek helpen bij het verbeteren van presentatietechnieken? Door het opruimen van beperkende overtuigingen en emoties die we hebben rondom spreken in het openbaar, kunnen we ons meer op ons gemak voelen en ons vertrouwen vergroten. Dit kan ons helpen om vrijer te spreken en ons meer te concentreren op de boodschap die we willen overbrengen. Door het combineren van presentatietechnieken en Access Bars kunnen we ons volledige potentieel als spreker bereiken en onze presentaties naar een hoger niveau tillen.


De perfecte combinatie voor effectieve presentaties als je het mij vraagt. Nieuwsgierig? Plan een afspraak in en ontdek wat het voor jou kan doen.


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page